برگزاری کنفرانس مطالعات حقوقی اسلامی

هشتمین کنفرانس «مطالعات حقوقی اسلامی» سال آینده در دانشگاه لایدن برگزار می گردد. موضوع این دوره از این کنفرانس «حقوق اسلامی و اخلاق» است.

در این دوره این کنفرانس بین المللی توسط «مرکز تحقیقات دانشگاه لایدن برای مطالعه اسلام و جامعه» میزبانی خواهد گردید.

کنفرانس مطالعات حقوق اسلامی توسط انجمن بین المللی مطالعات حقوق اسلامی برگزار می گردد. این انجمن در توضیحاتی که در ارتباط با برگزاری دوره هشتم کنفرانس منتشر نموده است، ابراز امیدواری کرده است که در دور اخیر این همایش بین المللی فرصتی موثر برای ارایه مقالات علمی توسط مجموعه ای از پیشتازان مطالعات حقوق اسلامی فراهم آید و کنفرانس به هدف مطالعاتی خود که بررسی رابطه حقوق اسلامی و اخلاق است نایل آید. هم چنین امید می رود که کنفرانس به محلی برای مباحثات و گفت و گوهای ارزشمند علمی در باب این عرصه مهم بدل گردد.

این دور از همایش، آن گونه که اعلام گردیده است، به حوزه های هم چون نسبت بسترهای اقدامات حقوقی(دادگاه ها، دولت ها، نهادها و...) و سنت های حقوقی اسلامی و بررسی و توضیح مثال هایی در باب آن که چگونه ارزش های اخلاقی در حقوق اسلامی موثر واقع شده است خواهد پرداخت.

این همایش هم چنین امیدوار است که به برخی از شخصیت ها و چهره های مطرح در تاریخ حقوق و فقه اسلامی نیز بپردازد و ایده ها و نگاه های ایشان را در توضیح نسبت حقوق و اخلاق موضوع تامل و عرصه گفت و گو قرار دهد.

این سلسله از کنفرانس ها در اولین نوبت خود نیز، در سال 1994، به صورت هم زمان در لایدن و آمستردام آغاز به کار کرده بود و برگزاری نوبت هشتم آن در شهر لایدن در سال آتی، 2015، به یک معنا گویای نوعی بازگشت به آغازگاه آن است. پیش از این، و در سال های قبل، کنفرانس در شهرهای آمستردام، کمبریج (MA)، مکه و اگزتر نیز برگزار گردیده بود.