ميزگرد «استقلال مالی، اداری و استخدامی قوۀ قضائيه»

با حضور دکتر محمد وزين کريميان، دکتر حسن لطفی و دکتر مجتبی همتی (اعضای هيأت علمی گروه حقوق عمومی و بين الملل دانشگاه علوم قضايی) برگزار شد

در راستای برنامه های معاونت پژوهشی دانشگاه به مناسبت هفته پژوهش، ميزگرد با موضوع «استقلال مالی، اداری و استخدامی قوۀ قضائيه» با حضور دکتر محمد وزين کريميان، دکتر حسن لطفی و دکتر مجتبی همتی (اعضای هيأت علمی گروه حقوق عمومی و بين الملل دانشگاه علوم قضايی) در ساعت 16-14 روز دوشنبه93/09/17 در سالن شهيد بهشتی دانشگاه علوم قضايی و خدمات اداری با حضور جمعی از دانشجويان دانشگاه علوم قضايی برگزار شد.
    در اين جلسه پس از تلاوت آياتی چند از کلام الله مجيد، اساتيد محترم هر يک از زاويه ديد خود به تبيين موضوع پرداختند.
    در بخش استقلال مالی، جناب آقای دکتر لطفی تأکيد داشتند که با وضعيت فعلی امکان درج عينی بودجه پيشنهادی قوه قضائيه در لايحه بودجه وجود ندارد مگر با اصلاح قانون اساسی يا تغيير نظر شورای نگهبان يا اقتضای سياست های کلی نظام.
    در بخش اداری و استخدامی، جناب آقای دکتر همتی ضمن اشاره به جايگاه قوه قضائيه قبل از انقلاب، اظهار داشتند که قوه قضائيه بعد از انقلاب حداقل از بُعد تشکيلاتی از قوۀ مجريه مستقل شده است اما از بُعد اداری و استخدامی به استقلال کامل دست نيافته است که بخشی از مشکل ناشی از رويکرد تفسيری به اصول فعلی قانون اساسی است که با ذهنيت قبل از انقلاب نسبت دارد. ايشان تأکيد کردند با توجه به اصل 160 قانون اساسی رييس قوه قضاييه می تواند اختيارات تام مالی و اداری و نيز اختيارات استخدامی غير قضات را به وزير دادگستری تفويض کند. بنابراين، وقتی رياست قوه قضائيه در اين مورد اختيار تفويض دارد، به طريق اولی دارای استقلال و اختيار عمل می باشد. به عقيده ايشان اصل مزبور با توجه به اصول 157 و 158 بايد در جهت استقلال اداری و استخدامی قوه قضائيه تفسير شود.
    جناب آقای دکتر کريميان نيز با اشاره به اينکه قانون در همه موارد از وضوح و شفافيت لازم برخوردار نيست و همين امر ضرورت تفسير قانون را ايجاب می کند، تأکيد کردند که تفسير قانون بايد در چارچوب تفسيری مشخص و ضابطه مند صورت گيرد.

منبع خبر